260-Zelgemaakte vissalade met witloof en balsamico
Aantal personen 4
Voorgerecht
2014/260
Vissalade met witllofblaadjes en balsamicoparels
Klassieke bereiding
Ingrediënten:
250 gram koolvis of heilbot
2 eieren
4 takjes dragon
witloofblaadjes
1 handje verse peterselie
2 eetlepels magere yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 scheutje limoensap
Enkel bolletjes fleur de sel
balsamicoazijn
Bereiding
Pocheer de vis in een weinig vocht (dus zonder te koken). Kruid evenwel het vocht met een snuifje zout en wat peper van de molen
Prik even in de vis om te kijken of hij gaar is (ongeveer een 15-tal minuten)
Ontvel de vis indien nodig
Schep de gare vis uit het vocht en prak de vis met een vork
Laat de vis verder afkoelen
Breng water aan de kook en kook daarin de 2 eitjes hard (ongeveer 8 à 9 minuten). De dooier mag, indien gewenst, nog een beetje vochtig blijven
Zodra eieren gaar zijn spoel je ze even onder koud stromend water. Zet de eieren even opzij om verder af te koelen
Neem er de verse kruiden bij (de kruiden in de ingrediëntenlijst zijn maar een voorbeeld) en snipper ze fijn
Prak de hardgekookte eieren onder de vis. Zorg er wel voor dat de vis en de eieren voldoende afgekoeld zijn
Voeg nu de verse kruiden toe en meng alles goed ondereen
Doe er ook de yoghurt en de mayonaise bij en meng alles tot een smeuïge massa
Proef en kruid naar smaak met peper, zout en limoensap
Leg de vissalade op een bord en versier met de witloofblaadjes die je kan gebruiken als bordje door er een hap vissalade op te leggen
Je kan het bord ook versieren met een puntje balsamico tussen de witloofblaadjes te leggen. Een paar bolletjes fleur de sel smaken het geheel volledig af.