262-Sint-Jacobsmossel in beurre blancsaus met garnaal en groene asperges
Aantal personen 4
Hapje
2014/262
Sint-Jacobsmossel in een
beurre-blancsaus met groene asperges
Klassieke bereiding
Ingrediënten:
8 groene asperges
4 Sint-Jacobsmosselen zonder corail
Enkele garnaaltjes
Boter
1 sjalotje fijngesnipperd
2 deciliter droge witte wijn
Geklaarde boter
50 milliliter Noilly Prat
2.5 deciliter visfumet
2.5 deciliter room
150 gram roomboter
Peper en zout
Enkele toefjes peterselie
Bereiding
Bak de asperges even aan, maar zorg ervoor dat ze knapperig blijven en beetgaar
Kruid met peper en zout
Bak de stukjes sjalot glazig in wat boter, docht laat ze niet kleuren
Blus met de witte wijn en de Noilly Prat
Voeg de visfumet bij en laat voor de helft inkoken
Giet er een straaltje geklaarde boter bij terwijl je voortdurend blijft roeren
Kruid af met peper en zout
Reinig de Sint-Jacobsmosselen of vraag dat je vishandelaar dit doet
Doe nu de boter in een hete pan en laat die mooi bruinen
Kruid de Sint-Jacobsmosselen met peper en zout. Bak ze eerst aan de vlakke zijde en daarna aan de andere kant gedurende ongeveer een 3-tal minuten (afhankelijk van de grootte van de vruchten). Binnenin moeten ze nog glazig blijven
Leg de Sint-Jacobsmosselen op de bordjes, samen met een 2-tal groene asperges.
Lepel de beurre-blancsaus rondom de Sint-Jacobsmosselen en leg de garnaaltjes in de saus
Werk af met enkele toefjes peterselie
Opmerking :
nihil
Dranktip :
Het betreft hier de bereiding van een hapje en dan kies ik steeds voor een glas koele champagne