Enkele sneetjes brood om als kostjes toe te voegen
Bereidingswijze :
Smelt de boter in een vrij ruime kom op een lag vuur maar laat de boter niet bruinen
Snij de ui fijn en de champignons in schijfjes of in stukjes. Indien je de voetjes gebruikt van de champignons, verwijder dan het onderste harde gedeelte.( Persoonlijk verwijder ik de voetjes om die te gebruiken in een groentebouillon)
Voeg de ui en de champignons toe aan de boter samen met wat peper en zout en de fijngehakte peterselie
Roer alles goed om in de boter, zet een deksel op de pan en laat het geheel stoven op een zeer laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten.
Voeg nu, onder voortdurend roeren, de bloem toe tot alle klontertjes verdwenen zijn.
Nu mag de groentebouillon en de melk toegevoegd worden.
Breng het geheel aan de kook maar roer geregeld om
Van zodra de soep kookt zet je het deksel op de pot en laat je het geheel een 15-tal minuten sudderen. Je moet het vuur zodanig verlagen om overkoken te vermijden. Blijf dus in de omgeving van je kookpot en hou het geheel goed in de gaten.
Voor het serveren kan je de room toevoegen en indien gewenst ook het citroensap maar dit is volledig naar eigen smaak, wensen en behoeften.
Je kan er naar eigen smaak ook gebakken boordkostjes aan toe voegen en wat gehakte peterselie