Toast met verse schapekaas, schijfjes radijs en bieslook
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
8 radijzen
Enkele radijsjes extra, in plakjes gesneden
Zout
Alcoholazijn
2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
1 eetlepel fijn gesnipperde sjalot
Olijfolie
Witte wijnazijn
Verse schapenkaas of geitenkaas
4 toastjes, type Cracotte
Cress naar keuze, voor de versiering
Bereiding:
1.Kook de radijzen in gezouten water met een flinke scheut alcoholazijn (witte keukenazijn)
2.Meng de fijn gesnipperde bieslook en de fijn gesneden sjalot. Doe er olijfolie en de witte-wijnazijn bij tot je een mooie droge vinaigrette bekomt.
3.Breng eventueel op smaak met peper en zout
4.Beleg nu de toastjes met de kaas. Leg de bieslook-sjalotmengeling over de kaas
5.Snij de gekookte radijzen in mooie dikke ringen en verdeel ze over de toastjes
6.Versier de toastjes verder met enkele plakjes dun gesneden verse radijs
7.Werk af met cress (scheuten).(Wij kozen voor basilicum-cress)