Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 radijzen
- Enkele radijsjes extra, in plakjes gesneden
- Zout
- Alcoholazijn
- 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
- 1 eetlepel fijn gesnipperde sjalot
- Olijfolie
- Witte wijnazijn
- Verse schapenkaas of geitenkaas
- 4 toastjes, type Cracotte
- Cress naar keuze, voor de versiering
Bereiding:
1. Kook de radijzen in gezouten water met een flinke scheut alcoholazijn (witte keukenazijn)
2. Meng de fijn gesnipperde bieslook en de fijn gesneden sjalot. Doe er olijfolie en de witte-wijnazijn bij tot je een mooie droge vinaigrette bekomt.
3. Breng eventueel op smaak met peper en zout
4. Beleg nu de toastjes met de kaas. Leg de bieslook-sjalotmengeling over de kaas
5. Snij de gekookte radijzen in mooie dikke ringen en verdeel ze over de toastjes
6. Versier de toastjes verder met enkele plakjes dun gesneden verse radijs
7. Werk af met cress (scheuten).(Wij kozen voor basilicum-cress)
Opmerking :
Dranktip :
- Wij opteerden hier voor een jonge Sancerre wijn
|