
Ingrediënten :
- 400 gram spruitjes
- 250 gram bloemige aardappelen
- 1 ui
- 8 deciliter groentebouillon
- 2 eetlepels boter
- 20 centiliter room
- Muskaatnoot
- Zout
- Peper van de molen
- Spekreepjes
- Geblancheerde baadjes van spruiten
Bereidingswijze :
1. Maak de spruitjes schoon. Verwijder de buitenste blaadjes en hou een twintigtal blaadjes apart voor het garnituur
2. Schil de aardappelen.
3. Snij voor het garnituur 1 aardappel in fijn schijfjes en nadien 1 flinterdunne reepjes
4. Pel en snipper de ui
5. Stoof de ui in een grote pan met een klontje boter.
6. Voeg de spruitjes, de aardappelen en de groentebouillon toe en laat het geheel op een middelhoog vuur gedurende een 25-tal minuten koken
7. Blancheer de afzonderlijke spruitblaadjes
8. Bak nu de spekreepjes ondertussen krokant en frituur heel kort de aardappelreepjes
9. Pureer de soep tot een glad geheel met de staafmixer of keukenmachine.
10. Roer er nu voorzichtig de room door en kruid af met peper, zout en muskaatnoor
11. Schep de soep in warme borden en werk naar eigen smaak af met de speekreepjes, de aardappelstaafjes de geblancheerde spruitblaadjes
Dranktip :
- Nihil
20-02-2012 om 10:16
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (137 Stemmen)
Categorie:Soepen
|