Knolselder in blokjes gesneden (= 2x de portie aardappelen)
Bereidingswijze :
Bak de fazant aan alle kanten mooi bruin.
Snij de champignons in 4 en voeg deze met het spek bij de fazant en laat het geheel gedurende nog 5 minuten meebakken
Blus nu de pan met het water en voeg er de kippenbouillon en de room aan toe
Laat het geheel nu ongeveer 1.5 uur garen op een zacht vuurtje en roer er nu de peterselie door
Ondertussen kan je de aardappelen en de knolselder afzonderlijk koken, het vocht afgieten, deze even drogen op de vuurplaat. Meng er een paar klontjes boter door tot je knolselderpuree de juiste smaak heeft.
Serveer de stukken fazant met de aardappelpuree
Opmerking :
-nihil
Dranktip :
-Wij dronken hier een Château La Maisonette van 2008 (een rode Première Côte de Blaye) uit de Bordeaux bij