Leg een stukje aluminiumfolie in een pan; Leg daarop de saffraandraadjes en rooster de saffraandraadjes
Doe de melk in een andere pan en voeg de saffraandraadjes toe
Warm de melk op tot net onder het kookpunt
Doe de suiker in een behoorlijke kom, voeg er de eierdooiers bij en klop het geheel op tot je een witte massa bekomt tot je een lint of ruban bekomt
Giet de warme melk geleidelijk en al roerend bij het mengel van de eierdooiers
Warm nu alles op tot ongeveer 83 graden en je merkt dat de melk zal binden
Koel de pan onmiddellijk af in koud water om het kookproces te beëindigen
Laat nu de basisbereiding gedurende een nacht tot rust komen in de koelkast
Draai s anderendaags het mengsel tot ijs in de ijsmachine
Schil de mango en snij hem in flinterdunne schijfjes met een dunschiller of een mandoline
Meng het sinaasappelsap met de honing en wat geraspte sinaasappelschil
Verdeel de plakjes mango nu over de borden en bestrijk de plakjes royaal met de sinaasappelstroop
Schik een mooie quenelle of bol saffraan-ijs in het midden van de carpaccio en wek af met enkele draadjes verse saffraan
Dranktip :
-Nihil
Bereiding met de Thermomix
Ingrediënten :
-Idem als klasieke bereiding
Bereidingswijze :
Leg een stukje aluminiumfolie in een pan; Leg daarop de saffraandraadjes en rooster de saffraandraadjes
Doe de melk in de mengbeker samen met de geroosterde saffraandraadjes
Stel de thermomix in als volgt :
Tijd : 5 minuten
Temperatuur 80 graden
Snelheid : 2
Doe in een mengkom de suiker en 3 eierdooers en klopt dit met de garde tot een stevige ruban
Giet wanneer de tijd van de thermomix voorbij is de ruban van suiker en eierdooiers in de mengbeker van de thermomix en stel deze in als volgt :
Tijd : 5 minuten
Temperatuur : 80 graden (de warmte in je mengbeker zal al gezakt zijn door de ruban die je erbij gegoten hebt)
Snelheid : 2 à 3
Wanneer de thermomix klaar is giet je de volledige inhoud over in de kom waarin je de ruban hebt geklopt en deze zet je onmiddellijk in een kom met ijskoud water om het kookproces te stoppen.
Laat deze basisbereiding een nachtje in de koelkast tot zichzelf komen
Draai s anderendaags het mengsel tot ijs in de ijsmachine
Schil de mango en snij hem in flinterdunne schijfjes met een dunschiller of een mandoline
Meng het sinaasappelsap metde honing en wat geraspte sinaasappelschil
Verdeel de plakjes mango nu over de borden en bestrijk de plakjes royaal met de sinaasappelstroop
Schik een mooie quenelle of bol saffraan-ijs in het midden van de carpaccio en wek af met enkele draadjes verse saffraan