500 gram grijze ongepelde garnalen (dan heb je ongeveer 125 gram gepelde garnalen : afhankelijk hoeveel je er op eet tijdens het pellen, natuurlijk !)
4 middelmatig grote vleestomaten
1 eetlepel zelfgemaakte mayonaise
1 bosje bladpeterselie
zout
Bereidngswijze:
Spoel de tomaten. Dep ze zeer goed droog en snij er met een vlijmscherp mesje het hoedje af
Lepel er met een koffielepel heel zorgvuldig de pitten en de harde nerf uit
Kruid de tomaten aan de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet zodat het nog aanwezige vocht er kan uitlekken, en dit gedurende ongeveer een 15 minuten
Pel de garnalen (indien je 1 kilogram pelt in 1 uur ben je al een hele goeie peller)
Hak 1 eetlepel peterselieblaadjes fijn
Vermeng nu de mayonaise met de peterselie en de garnalen. Zet het kapje er weer op en werk af met een plukje peterselie
Zet even kort in de koelkast en dien op
Je kan de tomaat ook opdienen op een bedje van groene sla,
Opmerking :
nihil
Dranktip :
Persoonlijk ben ik voorstander om hier een goedgekoelde sancerre bij te drinken. Ik heb het ook eens geproefd met een Ename-biertje triple of een Rodenbach en dat smaakte ook heel lekker