1. Doe de geklaarde boter in de pan (Je kan ook gewone boerenboter gebruiken of een andere vetstof maar een goede boerenboter of een geklaarde boter geeft zoveel meer smaak aan je vlees)
2. Schroei de steaks aan beide zijden mooi dicht en bak ze op de wijze die jezelf wenst (bleu, seignant, bien-cuit,
3. Verwarm de cognac in een pannetje en giet de warme drank over het vlees en laat de vlam in de pan slaan
4. Let er evenwel op dat je de vlam niet laat inslaan onder de dampkap
5. Als het vuur in de pan is gedoofd neem je het vlees er uit, wikkel het in aluminiumfolie om warm te houden en laat het rusten
6. Deglaceer de pan van de steaks nu met room en de groene peperbolletjes, kruid eventueel nog wat bij met peper en zout, en laat het geheel inkoken tot een mooie saus
7. Leg het vlees op de verwarmde schotels en dien op met fijne frietjes en een toefje waterkers
Opmerking :
Je kan het ook opdienen met onze aardappeltjes met leurier in de oven gegaard (zie recept 2012/197)
Dranktip :
Zowel een mooie rode bordeaux (niet te jong) is hier heerlijk bij maar ook een eenvoudige koele pils past hier bij