277-Lauw slaatje met varkensgebraad en levend verse asperges
Aantal personen 4
Hoofdgerecht
2014/277
Lauw slaatje met varkensgebraad
en levend verse asperges
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram gebraden varkensfilet
1 bos witte asperges
(eventueel : 1 bundel groene asperges)
300 gram sla (mooie botersla of gemengde sla)
Verse kervel
2 tomaten
3 eetlepels citroensap
4 eetlepels maïs- of arachideolie
Verse bieslook
Peper
Zout
1 snuifje fijne suiker
Bereidngswijze:
Schil de witte asperges en verwijder het achterste harde gedeelte
Kook de asperges beetgaar. De gaartijd voor witte asperges mag je rekenen op 8 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges, terwijl je voor groene asperges moet rekenen op 6 tot 8 minuten)
Laat de asperges afkoelen en laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier
Pel en ontpit de tomaten en snij deze in kleine blokjes
Spoel en droog de sla. Scheur de grote bladeren in kleine reepjes. Persoonlijk haal ik meestal enkel het mooie gele kropje uit de sla omdat dit het lekkerste en het krokantste is
Meng de zonnebloem- of arachideolie met het citroensap. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje fijne suiker
Verdeel de asperges, de sla en het vlees over de borden
Lepel er wat vinaigrette over en werk of met de tomaat, de kervel en de bieslook