Aantal personen 4
Hoofdgerecht
|
2014/277
Lauw slaatje met varkensgebraad
en levend verse asperges
|
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram gebraden varkensfilet
- 1 bos witte asperges
- (eventueel : 1 bundel groene asperges)
- 300 gram sla (mooie botersla of gemengde sla)
- Verse kervel
- 2 tomaten
- 3 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels maïs- of arachideolie
- Verse bieslook
- Peper
- Zout
- 1 snuifje fijne suiker
Bereidngswijze:
- Schil de witte asperges en verwijder het achterste harde gedeelte
- Kook de asperges beetgaar. De gaartijd voor witte asperges mag je rekenen op 8 tot 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges, terwijl je voor groene asperges moet rekenen op 6 tot 8 minuten)
- Laat de asperges afkoelen en laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier
- Pel en ontpit de tomaten en snij deze in kleine blokjes
- Spoel en droog de sla. Scheur de grote bladeren in kleine reepjes. Persoonlijk haal ik meestal enkel het mooie gele kropje uit de sla omdat dit het lekkerste en het krokantste is
- Meng de zonnebloem- of arachideolie met het citroensap. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje fijne suiker
- Verdeel de asperges, de sla en het vlees over de borden
- Lepel er wat vinaigrette over en werk of met de tomaat, de kervel en de bieslook
Opmerking :
Dranktip :
Een verse frisse pils is hier zeer lekker bij
|