Ingrediënten :
- 600 gram wortelen
- 2 eetlepels boter
- 15 centiliter groentebouillon
- 150 gram room
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 600 gram kabeljauwfilet (ontveld)
- zout
- peper van de molen
Bereidingswijze :
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes
3. Smelt de boter in een pan en stoof er de wortelschijfjes in aan
4. Giet de groentebouillon erbij en kruid af met peper en zout
5. Laat het geheel 3 tot 4 minuten garen in de pan en zet een deksel op de pan
6. Roer de room glad met de mosterd en 2 eetlepels peterselie
7. Dep de kabeljauwfilets droog en kruid deze met peper en zout
8. Roer nu de helft van het roommengsel door de wortelen
9. Vet een ovenschaal goed in en leg er de inhoud van de pan in
10. Dek het geheel af met de kabeljauwfilets
11. Doe hier nu de resterende mosterdsaus over
12. Zet het geheel nu 20 tot 25 minuten in de oven
13. Schep het geheel nu op de borden en werk af per peterselie
Dranktip :
- Nihil
27-02-2012 om 09:27
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (137 Stemmen)
Categorie:Hoofdgerecht
|