Ingrediënten :
Voor de soep :
· 4 uien in ringen gesneden
· 1 scheut olijfolie
· 2 teentjes look, grof gesneden
· 1 eetlepel bloem
· 1 goede scheut sherry
· 1 liter kippenbouillon
Voor het beslag :
· 175 gram bloem
· 60 gram maïzena
· 12 gram bakpoeder
· IJskoud water
Voor de afwerking :
· Geraspte oude kaas
· zout
Bereidingswijze :
1. Snij de ui in ringen en leg enkele ringen om later te frituren
2. Hak de rest van de ui-ringen fijn
3. Stoof de stukjes ui glazig aan in de olijfolie
4. Doe er dan de look bij en blus af met de sherry. Hoe gek het ook moge klinken maar ui en sherry vormen een zeer goede combinatie samen
5. Strooi, om de soep te binden, een lepel bloem over de groentenen laat nog heel even verder stoven terwijl je goed in de pot roert
6. Giet nu de bouillon erbij totdat de ui net onderstaat
7. Laat dit geheel nu gedurende een 20-tal minuten pruttelen op een zacht vuurtje
8. Meg ondertussen de bloem met de maïzena en het bakpoeder
9. Voeg hier onder voortdurend roeren het water bij tot je een stevig papje bekomt
10. Haal de ui-ringen door het papje en bak ze gedurende een drietal minuten in de friteuse op 170 graden
11. Strooi na het bakken wat zout over de gefrituurde ui-ringen en wat geraspte kaas
12. Mix de soep en breng op smaak met een beetje zout, dien warm op samen met de geraspte kaas en de ui-ringen
Opmerking :
Dranktip :
01-10-2012 om 12:04
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (137 Stemmen)
Categorie:Soepen
|