Mooie tomaten, bv. coeur
de boeuf of ook lekkere Italiaanse tomaten
Zout (bv. fleur de sel of
Sel Marin Fou nr. 1, heerlijk gekruid met o.a. peperbolletjes )
Peper
Olijfolie
Enkele blaadjes basilicum
Bereiding:
1.Haal de bolletjes mozarella uit de zakjes en
verwijder het vocht
2.Snij de kaas is mooie gelijke schijfjes
3.Snij de tomaten eveneens in mooie schijfjes
4.Leg de schijfjes tomaat en de schijfjes
mozarella afwisslend op het bord
5.Bestrooi heel lichtjes met zout en peper, sprenkel
er olijfolie over en werk af met enkele blaadjes basilicum
Opmerking :
Mozzarella is een verzamelnaam voor twee
soorten verse kaas.
De oorspronkelijke mozzarella is de mozzarella di bufala vervaardigd uit
de melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella
uit koemelk
gaan vervaardigen.
Beide zijn wel volgens dezelfde
principes vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De
mozzarella di bufala is porseleinwit (net als de buffelmelk) terwijl de
koemelkmozzarella een licht gelige kleur van het in koemelk aanwezige
caroteen heeft. De mozzarella di bufala wordt als een delicatesse
beschouwd en is duurder dan de koemelkmozzarella.
Dranktip :
Een mooie lichte witte
wijn uit de Loire past hier zeker bij