150 gram andere zeevruchten zoals mosseltjes, venusschelpen, (eventueel)
50 gram bloem
50 gram boter
150 gram champignons
1 citroen
3 eigelen
Gemalen kaas
0,5 liter kippen- of groentebouillon
1 deciliter room
2 deciliter water (facultatief)
Witte wijn
Bereidingswijze :
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem er aan toe.
Klop met een garde de bloem onder de gesmolten boter en voeg er, onder voortdurend roeren, de visfumet en witte wijn aan toe tot je een mooi gebonden dikke saus bekomt
Maak nu een tweede binding door de eigelen door de room te klutsen.
Voeg hier de champignons aan toe en roer ze goed onder in de liaison. Leg de vismoten er in en laat ze gedurende een drietal minuten in de saus pocheren.
Waak er over om de vismoten niet stuk te roeren
Giet nu de dikke saus over het geheel
Doe de garnalen en de andere zeevruchten erbij en schik alles in de bordjes of in een visschoten
Strooi er nu ge gamen kaas over
Zet het gehaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en dit gedurende een 20-tal minuten.
Zet de laatste 2 minuten de bovengrill van de oven aan om de kaas te laten gratineren
Dien op in de schoteltjes en bestrooi het geheel eventueel met peterselie
Opmerking :
-Je kan in de roux een koffielepel tomatenpuree doen als je wenst dat de saus van je vispannetje een licht-roze kleur krijgt.