2.Neem een ruime pan en laat er een klontje boter
in smelten
3.Snij de ui in stukjes en doe deze met de
gesneden selderstengels in de pan met boter en laat het geheel wat aanstoven
4.Doen nu de gewassen kokkels bij de groenten, zet
het deksel op de pan en laat ze gedurende een drietal minuten koken tot ze open
zijn
5.Haal de kokkels uit de pan en haal ze uit de
schelpen. Laat per persoon een 2 à 3-tal kokkeltjes in de schelp (voor de
versiering)
6.Verwarm de kippenbouillon of maak hem vers
7.Schil de asperges diep, breek er het voetje af,
snij ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter en kook ze beetgaar
8.Leg nu de gaargekookte aspergestukken in de
borden samen met een aantal kokkeltjes en doe er de kippenbouillon over
9.Als garnering leg je er een paar kokkeltjes in
de schelp bij en die arm op
Opmerking :
Je kan ook de hoeveelheid
kokkels halveren en een deel vervangen door bv. pallourden of ook door
bouchotmosseltjes
Kokkels mag je niet te
lang koken. Wanneer je ze slechts een drietal minuten laat garen en je
proeft ze dan spatten ze open in je mond en proef je werkelijk de zee. Een
schitterend doch veelal ondergewaardeerd product.
Koop steeds verse kokkels
en koopt ze nooit in potjes omwille van het smaakverlies