Aantal personen
4
Dessert
|
2013/236
Appelbeignets
in bierbeslag
|
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 appels Jona-gold
- 4 à 6 eetlepels bier
- 4 eetlepels bloem
- Bloemsuiker
- 1 ei
- 4 eetlepels suiker
Bereiding:
1.
Verwarm de frituurpan of frietketel op 180
graden
2.
Neem het ei en scheid het eigeel van het eiwit
3.
Klop het eigeel samen met de bloem, 2 eetlepels
suiker en het bier tot een homogene massa
4.
Klop vervolgens de 2 eetlepels suiker onder het
eiwit tot schuim
5.
Meng nu het opgeklopte eiwit voorzichtig onder
het deeg
6.
Schil de appelen en haal de klokhuizen uit de
appels
7.
Snijd de appels in schijven van ongeveer 1
centimeter dikte
8.
Wentel de appelschijven in de bloem en klop er
de overtollige bloem af
9.
Haal de bebloemde appelschijven nu door het deeg
en leg ze voorzichtig in het vet
10. Laat
ze gedurende 2 à 3 minuten bakken en bak ze dan aan de andere kant eveneens
gedurende 2 à 3 minuten
11. Overstrooi
de beignets met wat bloemsuiker
Opmerking :
Dranktip :
·
nihil.
|