1.Snij de champignons in mooie dikke gelijke
stukken.
2.Neem een braadpan en doe er olijfolie in. Laat
deze goed heet worden
3.Doe de champignons in de pan en schroei deze
goed dicht en schud de pan een paar keer op
4.Als de champignons mooi goudbruin gebakken zijn
blis je de pan met de cognac en voeg ook een beetje water toe
5.Doe er nu nog wat groentebouillon bij alsmede de
room
6.Laat het geheel 6 à 7 minuten goed inkoken
7.Snij nu de sneden brood af en steek deze in de
toaster
8.Kruid de saus af met peper en zout en strooi er
war fijngesneden of fijngehakte peterselie in
9.Vanaf nu is het aan jou om de dikte van de saus
te bepalen
10.Los
nog wat maïszetmeel op in water en voeg dit doe aan de saus
11.Leg
de toast op hord, vervolgens de champignons met de saus en strooi er nog een
beetje verse peterselie over
Opmerking :
·nihil
Dranktip :
·Heel goed hierbij is een witte Beaujolais of een
simpele, maar frisse en ontwapenende Haut-Poitou. Het kan eenvoudig niet fout
gaan. En als uw smaak niet naar wit staat, kies dan een droge rosé, maar dan
wel van goede kwaliteit, een Tavel, een Lirac (beide uit de omgeving van
Avignon) of een Côtes de Provence.