Aantal personen 4
Hapje
|
2014/266
Glaasje met verfrissende haring en
schijfje appel
|
Klassieke bereiding
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 zure haring
- Verse dille
- 1 appel (om het even welke soort) – een rode schil kleurt mooier
- 4 theelepels zure room
- haringeitjes
Bereiding:
- Laat de zure haring goed uitlekken en snijd deze in blokjes
- Hak de dille fijn en rol er de haringblokjes door
- Verwijder het klokhuis uit appel en halveer de appel
- Snij de halve appels in mooie dunne schijfjes
- Verdeel de haring in de potjes
- Schep er wat zure room over
- Leg daarop wat zwarte haringeitjes
- Versier het glaasje volgens eigen fantasie met de appelschijfjes en eventueel een beetje dille
Opmerking :
Maak en leg de appelschijfjes pas net voor het opdienen op het hapje om verkleuring tegen te gaan
Dranktip :
Zelfs champagne smaakt hierbij
17-03-2014 om 00:00
geschreven door Roland
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (108 Stemmen)
Categorie:Hapje
Tags:haring, dille, appel, zure room, haringeitjes
|