Klassieke bereiding xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- ¼ middelgrote pompoen
- 100 gram verse geitenkaas
- 2 sneetjes (fijn) Zwarte Woudham
- 1.5 ui
- 1.5 stengel groene selder
- 1 wortel
- 1.5 liter kippebouillon
- 1 scheutje olijfolie
- 1 klontje boter
- 1 bouquet garnie (tijm, laurier, peterseliestengels)
Bereidingswijze :
1. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten
2. Snij het vruchtvlees mooi in blokjes
3. Snij nu de uien, de groene selder en de wortelen grof
4. Smelt het klontje boter in een pot en doe er een scheutje olijfolie bij
5. Stoof nu in deze pot alle groenten samen op een matig vuur gedurende enkele minuten
6. Giet er vervolgens de kippenbouillon bij samen met het bouquet garnie
7. Laat alles nu rustig gedurende ongeveer een uurtje sudderen
8. Vis het bouquet garnie uit de soep
9. Nu kan je de geitenkaas erbij voegen en mix de soep fijn
10. Snij de Zwarte Woudham in fijne reepjes
11. Zeef de soep voor een mooie fijne structuur
12. Schep de warme soep nu in borden en strooi er de snippers Zwarte Wouham bij
Je kan er ook nog gebakken broodcroutons aan toevoegen maar deze maken je soep onnodig veel dikker en minder smakelijk
Opmerking :
- nihil
Dranktip :
- nihil
|