Klassieke bereiding xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 5 stronkjes witloof
- 3 eetlepels maïsolie (in geen geval mag je boter gebruiken omdat we de confituur koud opdienen en de boter zou opstijven bij het afkoelen)
- 8 eetlepels geleisuiker
- 2 eetlepels witte porto
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 1 à 2 takjes tijm (afgeritst)
- 3 eetlepels appelciderazijn
- Peper
- Zout
Bereidingswijze :
- Verwijder de harde gedeelten in de voet van de witloofstronkjes
- Snij de witloofstronkjes in fijne julienne (ongeveer 2 cm. lengte)
- Sueer het witloof in de maisolie (sueren is het ingrediënt zoveel mogelijk vocht laten verliezen dit gebeurt steeds in een gesloten pan)
- Doe nu de geleisuiker, witte porto en witte wijn bij het witloof
- Laat het geheel zeer zachtjes koken en dit gedurende een 10-tal minuten
- Blus nu met drie eetlepels ciderappelazijn
- Nu moet je de pan gedurende 20 à 30 minuten verder laten pruttelen tot alle vocht verdampt is
- Breng op smaak met peper en zout
- Doe de confituur nu in potjes, draai het deksel dicht en keer de pot om.
Opmerking :
- Deze witloofconfituur past heel goed bij diverse wildbereidingen maar ook bij ganzenlever en diverse wildpatés.
Dranktip :
- nihil
|