Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 4 à 6 gehele maatjes of
- 8 filets van maatjes
- Enkele mooie Opperdoezers-ronde of hardkokende aardappelen
- Room
- Sap van halve citroen
Bereidingswijze :
- Was de aardappelen grondig (vooral bij Opperdoezers kan er nog heel wat opgedroogde aarde aanhangen vanwege de vette zavelgronden waarin deze exclusieve aardappel geteeld ordt)
- Kook ze in de schil gedurende zon 15 à 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappelen)
- Laat ze afkoelen (de pel kan behouden blijven maar dit is een kwestie van persoonlijke smaak)
- Snij de aardappeltjes in gelijke schijven
- Snij er met een keukenring een rondje uit en doe hetzelfde met de maatjes
- Nu maakt je spiesjes of je legt dakpansgewijs (dus afwisselend) een schijfje Opperdoezer, een schijfje maatje, weer schijfje met aardappelbereiding, nog een uitgestoken stukje maatje en tenslotte weer een schijfje aardappel.
- Blancheer de boontjes beetgaar en leg ze op het bord op een toefje zure room
- Maak nu in een kommetje wat culinaire room (40 %) en klop die op met het sap van een halve citroen en klop het geheel op tot het mooi dik en lobbig wordt
- Dresseer je borden en dien op
Opmerking :
Ik heb het geheel dan ook nog opgefleurd met enkele blauwe bloempjes van komkommerkruid
|