Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 250 gram bloemkool
- 1 deciliter kippenbouillon
- 2 deciliter slagroom
- Peper, zout
- Muskaatnoot
- Extra nodig:
Gourmet Whip Sifon (slagroomspuit) 1 patroon
Ingrediënten :
- Kook de bloemkool in de kippenbouillon heel gaar
- Voeg er de slagroom bij
- Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot
- Giet het geheel door een zeef in de siphon en zet er 1 gaspatroon op
- Leg de siphon neer in de koelkast en laat het geheel heel goed koud worden
- Goed schudden bij het opdienen en in een glaasje spuiten
- (eventueel) garneren met een paar garnaaltjes of een bloempje peterselie
Opmerking :
- Nihil
Bereiding met de thermomix
Ingrediënten :
- 250 gram bloemkool
- 1 deciliter kippenbouillon
- 2 deciliter slagroom
- Peper, zout
- Muskaatnoot
- Extra nodig:
Gourmet Whip Sifon (slagroomspuit) 1 patroon
Bereiding :
1. Reinig de bloemkool en snij deze in stukken
2. Doe de bloemkool, de kippenbouillon en de slagroom in de mengbeker en stel de machine in :
o Tijd : 25 minuten
o Temperatuur : 100 graden
o Snelheid : 1
3. Pureer nadien in de mengbeker en stel de machine in :
o Tijd : 10 seconden
o Snelheid : 8
4. Breng goed op smaak met peper, zout en muskaatnoot en laat afkoelen tot 35 graden
5. Laat 2 gelatineblaadjes smelten in koud water
6. Doe deze bij de bereiding in de mengbeker en stel de machine in :
o Tijd : 10 seconden
o Snelheid : 1
7. Giet de bereiding door een zeef in de espumafles en leg deze plat in de koelkast
8. Laat de ganse bereiding in de koelkast door en door koud worden
9. Spuit nu over in glaasjes en versier met peterselie of een weinig cayennepeper. (In de periode dat de thijm bloeit kan je dit ook versieren met een bloemknopje van de thijm. Deze bloemen zijn ook eetbaar)
Dranktip :
We dronken hier een glaasje champagne bij.
|