Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 350 gram ongepelde garnalen
- 130 gram brunoise van charlotten en selderij
- 2 centimeter chilipeper
- 1 stengel citroengras
- Olie
- 1 takje tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 knoflookteentje
- 1 liter krachtige visfumet
- Zeezout
- 1 citroen
- 1 eiwit
Bereiding :
- Pel de garnalen
- Stoof de groentenbrunoise, het fijngesneden chilipepertje en de fijngehakte stengel citroengras in een beetje olijfolie.
- Voeg de garnaalschalen, tijm, laurier, knoflook en de visfumet toe en laat 30 minuten trekken op een zeer zacht vuurtje.
- Zeef de bouillon en voeg er desnoods nog een snuifje zeezout aan toe.
- Rasp de schil van de citroen en laat deze een beetje drogen (dit kan zeer eenvoudig en gemakkelijk in de microgolfoven)
- Klop het eiwit zeer stevig en giet er de warme of koude thee over.
- Werk af met een lepeltje opgeklopt eiwit en wat citroensap.
Opmerking :
- geen
Dranktip :
geen
2. Bereiding met de thermomix
- Pel de garnalen
- Hak de groentebrunoise fijn samen met het chilipepertje en de stengel citroengras in de Thermomix (Stand 5 / 5 seconden)
- Stoof de groentenbrunoise, het fijngesneden chilipepertje en de fijngehakte stengel citroengras in een beetje olijfolie. (5 minuten / 100 graden / stand 1)
- Voeg de garnaalschalen, tijm, laurier, knoflook en de visfumet toe en laat en zet de Thermomix op 100 graden - 10 minuten stand 2
- Laat het geheel daarna 30 minuten trekken (30 minuten / 50 graden / stand 2 /b)
- Zeef de bouillon en voeg er desnoods nog een snuifje zeezout aan toe.
- Rasp de schil van de citroen en laat deze een beetje drogen (dit kan zeer eenvoudig en gemakkelijk in de microgolfoven)
- Klop het eiwit zeer stevig en giet er de warme of koude thee over.
- Werk af met een lepeltje opgeklopt eiwit en wat citroensap.
|