Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 250 gram erwtjes (diepvries)
- 0,5 liter kippen- of groentebouillon
- Peper en zout
- 2 gelatineblaadjes
- 6 verse muntblaadjes (+ enkele voor decoratie)
Bereiding :
- Kook de erwtjes gaar in de bouillon en week de gelatineblaadjes in koud water.
- Hak de muntblaadjes fijn en doe die in de bouillon
- Pureer het geheel tot een glad soepje en breng het op smaak met peper en zout.
- Zeef het soepje in een puntzeef.
- Roer nu de uitgeperste gelatineblaadjes in het soepje tot ze volledig opgelost zijn.
- Zeef opnieuw door een fijnere zeef.
- Giet het soepje over in de sifon en laat afkoelen.
- Plaats de sifon nu in de koelkast tot je het soepje gaat gebruiken.
- Bij gebruik : de sifon goed schudden en 2 gaspatronen plaatsen.
- Spuit nu het mengsel in wodkaglaasjes, leg er muntblaadje boven op en dien op.
Opmerking :
- Je zou ook het glaasje halvol kunnen spuiten en dan een schijfje rauwe Sint-Jakobsnoot in het midden (niet gekruid) leggen en dan voorzichtig nog een laagje erwtenschuim spuiten. Wel best vooraf uittesten
Dranktip :
- Zoals, wat mij betreft, voor alle hapjes : een goed glas champagne
|