Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 12 verse scampis
- Uitstekende extra zuivere olijfolie
- Citroensap
- Witte truffelolie
- Grof zeezout en vers gemalen peper
- Schil van de citroen (liefst onbehandeld)
- Enkele sprietjes verse bieslook
Bereiding :
- Meng in drie afzonderlijke maatbekertjes (zorg ervoor steeds per beker dezelfde hoeveelheid te hebben) :
o 1 bekertje met bv. 10 centiliter zuivere olijfolie
o 1 bekertje met bv. 5 centiliter zuivere olijfolie en 5 centiliter citroensap
o 1 bekertje met bv. 5 centiliter zuivere olijfolie en 5 centiliter witte truffelolie
- Haal met een citroenschilrasp zestes (kleine reepjes citroen van de citroenschil) en zorg ervoor dat je enkel de schil hebt en geen wit van de citroen).Kook deze in een pannetje met water. Leg ze na het koken op een blad keukenpapier en daarna in een kommetje.
- Reinig de scampis en bak ze in een pan met olijfolie tot ze mooi oranje kleuren
- Giet de drie bekertjes met olie in een pan en laat deze olies opwarmen en doe er de kleine stukjes citroenschil bij. Waak er heel nauwkeurig over dat je de olie niet laat koken.
- Leg nu per persoon 3 scampis op een schaaltje en giet er een beetje van de olie over samen met de stukjes citroenschil.
- Decoreer de bordjes met de lange sprieten bieslook
- Het geheel is een zeer verfrissend en verrassend hapje.
Opmerking :
- Een zeste is een dunne schil (zonder wit) van sinaasappel of citroen gesneden in hele dunne reepjes.
- Wat de mengbekertjes betreft heb ik hierboven de 10 centiliterregel gebruikt om aan te geven dat je steeds 3 gelijke hoeveelheden moet hebben. Gebruik je slechts 5 centiliter zuivere olijfolie is het vanzelfsprekend dat in het 2de bekertje je 2,5 centiliter olijfolie mengt met 2,5 centiliter citroensap en het 3de bekertje gevuld wordt met 2,5 centiliter olijfolie met 2,5 centiliter witte truffelolie.
Dranktip :
- wat dacht je van een lekker fris glas champagne?
|