Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 3 mooie aardappelen
- 4 rivierkreeftjes
- 2 deciliter gevogeltebouillon
- Enkele blaadjes lavas of wilde selder
- Als versiering eventueel : 4 bloemknopjes kleine pimpernel of beetje peterselie
- Peper en zout
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze.
- Was en snij de lavasblaadjes klein.
- Warm de gevogeltebouillon lichtjes op
- Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp ze tot puree (m.a.w. maak een grove puree) en meng er de lauwe bouillon door samen met de lavasblaadjes en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de puree op een bordje met een ijskreemschep of draai met 2 eetlepels de puree tot een quenelle..
- Versier met de rivierkreeftjes zoals op de foto en zet er rechtop je takje kleine pimpernel in.
Opmerking:
- Het probleem met dit hapje is de vraag hoe je aan rivierkreeftjes komt. Misschien tijdig bestellen bij de visboer. Je kan ze ook kopen als diepvriesprodukt maar dan heb je er dertig stuks van. In die diepvriesdoos zitten ze niet gekompartimenteerd maar alle dertig samen ingevroren. Dit betekent dat je ze allemaal langzaam moet ontdooien wil je de poten en scharen niet afbreken; en wat doe je dan met de rest
opnieuw invriezen mag niet meer.
- Je kan als vervanging ook langoustines gebruiken, maar dan heb je als nadeel dat langoustines niet zo intens kleuren.
Dranktip:
Als hapje drink je hier bij voorkeur een glas champagne bij
|