Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- Enkele stukjes verse ganzelever (mag ook eendelever zijn)
- Enkele klontjes goede boter
- 1 koffielepel suiker
- 1 koffielepel zout
- 1 scheutje porto
- 5 pistachenoten
- Schil van een mandarijn of appelsien
- 4 stokjes
- bakpapier
Bereiding:
- Maal de pistachenoten tot een fijn poeder
- Pel de mandarijn of appelsien en snij zoveel mogelijk wit weg van de schil. Droog de schil in de microgolfoven (ongeveer 1 minuut) en hak dan de schillen fijn en tot een poeder.
- Verwijder de ader en adertjes uit de rauwe ganzelever met een fijn mesje en snij zoveel mogelijk de vliesjes weg.
- Snij de lever in kleine stukjes en doe deze samen met de boterklontjes in een mengbeker.
- Giet er de porto bij, samen met het suiker en het zout en mix dit tot een mooie gladde massa.
- Leg bakpapier op een schotel.
- Duw nu met een koffielepel schepjes lever op elkaar tot hij er uitziet als een lolly. Het geheel mag een ruw uitzicht hebben en aantonen dat je het met een lepeltje vorm hebt gegeven
- Bestrijk de zijkanten met de gemalen pistachenoten en de gemalen sinaasappelschillen. Steek een stokje in de ganzelever.
- Leg nu alles gedurende één uur in de diepvriezer en daarna ongeveer een half uur in de koelkast en dien op.
Opmerking:
- nihil
Wijntip:
- het wordt eentonig zeker als we hier champagne zouden bij drinken
|