Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 3 eiwitten
- 150 gram poedersuiker
- vanillesuiker
Bereiding:
- Klop de eiwitten zeer stijf
- Voeg er dan de suiker en de vanillesuiker al kloppen bij.
- Doe er pas een volgende hoeveelheid suiker bij wanneer het eiwit weer stijf geklopt is.
- Doe nu het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
- Leg een botervrij papier op een bakplaat en spuit er naar eigen idee het beslag op (bv. In torentjes, of zigzag,
)
- Zet de bakplaat ongeveer in het midden van een voorverwarmde oven op 140 graden.
- Laat nu de schuimpjes langzaam drogen tot ze van buiten stevig geworden zijn (dit kan ongeveer 1 uur tot 1.5 uur duren).
- Neem ze voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen.
- De méringues zullen lichtbruin gekleurd zijn wat aan je gasten de indruk geeft dat ze gemaakt zijn met koffie of moka.
Opmerking:
- Sommigen hebben liever witte méringues. In dit geval moet je de temperatuur van je oven instellen op ongeveer 70 graden.
|