Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 kilogram broccoli
- 1 deciliter room
- 60 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- Zout
- Peper
Bereiding:
- Was de broccoli zeer goed onder koud water en laat ze goed uitlekken.
- Schil de knoflook en pers de teentjes uit.
- Breng een grote pan met water aan de kook.
- Gooi hierin de knoflook en de broccoli en laat gedurende 20 minuten koken.
- Laat de broccoli uitlekken. Beter is nog om de broccoli onder een folie te leggen zodat je met je beide handen het overtollige water er uit perst. Let er wel op om de broccoli zo weinig mogelijk te beschadigen.
- Hak nu de broccoli grof.
- Smelt in een ruime pan de boter, liefst geklaarde boter en verhit de pan tot de boter een lichtbruine kleur heeft.
- Voeg er nu de room bij en roer de boter en de room goed onder elkaar tot je een gelijke en egale kleur krijgt.
- Doe nu de broccoli in de pan met de saus en laat het geheel 4 minuten zachtjes koken en kruid het geheel af met peper en zout naar smaak.
- Schenk de broccoli met de saus in een voorverwarmde schaal en dien op.
Opmerking:
- Een spieringkoteletje of een stukje hespengebraad kan hierbij wonderen doen.
Wijntip:
- Een Rhône-wijn uit de zuidelijke Rhône (bv. Gigondas) van een oudere jaargang kan hier zeer lekker bij zijn.
|