Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 konijn van ongeveer 1,5 kilogram
- 1 ui
- 3 flesjes Postel-bier (te verkrijgen in de Colruyt). Het mag ook ander bier zijn : Rodenbach is ook zeer lekker (vooral de Grand-Cru) of een goede Leffe Tripel
- 1 potje wildfond (volgens smaak)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 2 à 3 sneden wit brood
- Mosterd
Bereiding:
- Snij het konijn in mooie stukken of vraag aan je beenhouwer dit voor je te doen.
- Bak de stukken konijn goed aan in de boter en zorg dat alle stukken mooi dichtgeschroeid zijn.
- Het is aan te raden dit te bakken op een niet te hoog vuur. Waak er ook over dat de pan zoveel mogelijk vol ligt : zo voorkom je dat de boter verbrandt. Hoe zorgvuldiger je dit doet des te mooier zal het eindresultaat zijn.
- Als alle stukken mooi gebruind zijn neem je een grote pan. Stoof de ajuin aan in de pan en doe er het bier bij. Vul het bier aan met een mooie (liefst zelfgemaakte) bruine fond. Persoonlijk doe ik er nog een beetje wildfond bij om de saus een krachtiger smaak te geven.
- Leg nu de gebruinde stukken konijn in de pan en laat ze op een middelmatig vuur garen met het deksel op de pan.
- Controleer geregeld op gaarheid. Indien er te weinig vocht in de pan komt giet er dan een scheutje koud water bij.
- Smeer het brood in met de mosterd. Aan te raden is er de korsten van te verwijderen.
- Wanneer het vlees gaar is schep je het uit de pan. Haal er ook de tijm en de laurier uit.
- Leg in de saus de met mosterd besmeerde sneden brood en laat die zachtjes in de saus inkoken.
- Eventueel kan je de staafmixer even in de saus zetten om het geweekte brood mooi onder de saus te verdelen. Proef de saus op kruiding.
- Giet nu de saus over de stukken konijn en dien op met frietjes, een gekookte aardappel of zelfs met een boterham.
Opmerking:
- nihil
Wijntip:
- Het is aan te raden om het bier dat je in het recept hebt gebruikt er bij te geven als drank en Postelbier is verkrijgbaar in de Colruytwinkels
|