Ingrediënten: (per persoon)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 150 gram gemengde sla
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 1 eetlepel goeie mosterd
- 8 centiliter olijfolie
- 8 mooie Sint-Jacobsmosselen (zonder koraal)
- 300 gram handgepelde garnalen
- 18 verse langoustines
Bereiding:
- Maak de vinaigrette door 2 eetlepels balsamico te mengen (met een kleine garde) met de mosterd en nadien langzaam de olie te laten inkopen terwijl je goed blijft roeren.
- Beleg een bord met de frisse en krokante gemengde sla en met de garnalen.
- Kook even de verse langoustines in gezouten water (niet te lang want langoustines hebben teer visvlees dat niet meer lekker is als het te zacht gekookt is)
- Schik de langoustines op de sla
- Leg er nu nog de Sint-Jacobsmosselen bij die je heel kort hebt gebakken op een lichtgeoliede grillpan ( de beide zijden kort aanschroeien, max. 3 minuten per kant)
Opmerking:
- Wij hebben op het platte bord een schelp van de Sint-Jacobsmossel geplaatst waarin de gegrilde Sint-Jacobsmossel hebben gelegd.
- Het bord kan ook versierd worden met kleine blokjes kaas van Oud-Brugge en enkele korrels fleur de sel kunnen de salade geheel afsmaken in combinatie met de vinaigrette.
Wijntip:
- een goeie Bergerac is hier op zijn plaats evenals een goedgekoelde Corbières (Château Haut Gléon) kan hier op zijn plaats zijn.
|