Ingrediënten: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
a) Voor de schotel
- 4 babykreeftjes van ong. 250 gram
- Voldoende kruidige groentenbouillon voor het koken van de kreeftjes
- 8 mooi en gelijkvormige Ratte-aardappelen
- 100 gram veldsla
- 100 gram fijne groene boontjes
- 1 avocado
- Bieslook
- Kervel
- Koriander
- Kervelpluksels
b) Voor de vinaigrette
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eierdooiers
- 1 deciliter olijfolie
- 3 centiliter witte truffelolie
- 5 centiliter truffelsap
- Balsamico-azijn
Bereiding:
a) Vinaigrette
- Meng de ingrediënten en indien te sterk naar uw smaak, leng af met wat water. Kruid met peper en zout.
b) De schotel
- Dompel de babykreeften in de kokende bouillon en gaar ze zachtjes gedurende ongeveer 6 minuten. Haal ze uit de bouillon en haal de koppen af van de staarten. Maak de scharen los en kraak de pantsers open.
- Haal het vlees uit de staart en ook uit de scharen en hou het kreeftenvlees warm.
- Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snij ze in schijfjes van gelijke dikte. Hou de ratte-aardappelen lauw
- Kook de boontjes gaar in gezouten water, spoel koud en snij ze in gelijke dobbelsteentjes.
- Snij de avocado in gelijke dobbelsteentjes (van gelijke grootte als de boontjes) en meng de avocado en de boontjes samen met de versnipperde kruiden met wat vinaigrette.
- Snij nu de kreeften in gelijke schijfjes
- Bestrijk de kreeftenschijfjes, de aardappelschijfjes en de blaadjes veldsla met de vinaigrette en schik zoals op de foto.
- Garneer met wat kervelpluksels
Opmerking:
- Ratte aardappelen zijn kleine langwerpige aardappelen met vast vruchtvlees en een fijne nootachtige smaak. Het vruchtvlees is fijnkorrelig en niet meelachtig.
Dranktips:
- Hierbij dronken wij een bourgognewijn 2006 van het huis Pierre Marrey et Fils uit Pernand Vergelesses
|