Ingrediënten: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 komkommer
- 1 courgette
- 1 bundeltje lente-uitjes
- 1 lavastengel of ,indien niet voorradig, 2 stengels groene selder
- Krulpeterselie
- 1 liter gevogeltebouillon of zeer krachtige kruidenbouillon
- 4 stukken gerookte paling
- 3 eetlepels room
- 16 kerstomaatjes
Bereiding:
- Snij de komkommer, de courgette, de lenteuitjes, de selder en de krulpeterselie fijn.
- Kook alle groenten in de gevogeltebouillon tot soep.
- Mix en zeef het geheel en laat afkoelen.
- Mix nu de gerookte paling in de room tot een dikke mousse.
- Ontdoe de kerstomaatjes van hun hoedje en haal voorzichtig het binnenste uit met een parisienne-lepel.
- Laat de tomaatjes omgekeerd even uitlekken op keukenpapier.
- Vul daarna de tomaatjes goed op met de palingmousse en schik ze omgekeerd in een diep bord.
- Schenk de soep er om heen en werk het bord af met peper en zout.
Opmerking:
- Indien je dit als hapje zou willen serveren volstaat 1 tomaatje per persoon. Pas dan ook de hoeveelheid paling aan.
|