Ingrediënten: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 mooie kropsla
- 1 ui
- 10 gram boter
- 1 liter magere gevogeltebouillon
- 2 eetlepels room
- 1 mespuntje cayennepeper
- Peper, zout, muskaatnoot
Bereiding:
- Snij de harde voet uit de slakrop.
- Spoel de bladeren schoon in ijskoud water en bestrooi ze met grof zeezout.
- Verwijder de dikke nerven en dep de bladeren mooi droog of droog ze in een sla-zwierder
- Snij nu de bladeren in grote stukken.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Doe in een pan geklaarde boter en fruit er de ui in op een zacht vuurtje.
- Voeg de sla toe en laat ze al roerend enkele minuten mee fruiten.
- Voeg de bouillon toe, dek de pan goed af en laat gedurende een 20-tal minuten op een zacht vuurtje koken.
- Mix de soep, roer er de room door en warm de soep op zonder te laten koken.
- Breng ze pittig op smaak met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper.
Opmerking:
- Nihil
-
Dranktips:
- nihil
|