Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 eikenbladsla
- 1 blik gekonfijte eendenmaagjes (liefst op eendenvet) van ongeveer 300 gram
- 100 gram fijne schijfjes gerookte eendenborst
- 120 gram walnoten of pijnboompitten
- 3 eetlepels notenolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- Zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de eendenmaagjes in het eendenvet in een pan op een laag vuur tot ze mooi aangekleurd zijn.
- Meng de notenolie, de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette en kruid met peper en zout.
- Rooster de noten kort in een pan. Let op dat ze niet verbranden.
- Verdeel de salade over de borden. Leg er de maagjes op en versier met de noten en de gerookte eendenborst.
- Besprenkel het geheel met de vinaigrette.
|