Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 2 kilogram mosselen
- 1 stukje selder
- 0.5 ui
- Enkele takjes peterselie
- 1 deciliter witte wijn
- 30 gram boter
- 4 worteltjes
- 4 raapjes
- 1 prei
- 1 deciliter room
- 6 saffraandraadjes
- Peper van de molen
Bereidingswijze :
- Maak de wortels, de prei en de raapjes schoon en snij ze in stukjes van ongeveer gelijke grootte
- Stoof deze groenten mooi krokant in de helft van de boter
- Kruid ze lichtjes met peper en zout en voeg, indien nodig, nog een scheutje water bij.
- Spoel de mosselen grondig
- Snijd de selder en de halve ui in kleine stukjes en stoof deze in boter in de mosselpan
- Voeg er nu de mosselen aan toe en strooi er de takjes peterselie over.
- Giet nu de witte wijn bij de mosselen, kruid volgens smaak bij met peper van de molen en laat de mosselen onder deksel gedurende drie minuten gaar worden tot de mosselschelpen opengaan
- Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze samen met de groentengarnituur over de diepe borden
- Giet het kookvocht van de mosselen door een neteldoek (of keukenhanddoek) en zet het gezeefde vocht nog even op het vuur. Doe er de saffraandraadjes en de room bij en laat het geheel nog even opkoken.
- Giet het vocht nu over de mosselen en de groenten en dien op
Dranktip :
- nihil
|