Ingrediënten: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 8 mooie courgettebloemen
- 125 gram ricotta-kaas
- 125 gram verse geitenkaas
- 1 ei
- 0,5 teentje knoflook
- 2 eetlepels fijngehakte kruiden (bieslook, oregano, basilicum, dragon, peterselie)
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Kijk de bloemen één voor één goed na of er geen insecten meer inzitten.
- Verwijder de stampers en de meeldraden uit de bloemen.
- Was de bloemen niet, borstel ze heel lichtjes af.
- Meng de ricotta, de geitenkaas, het ei en de kruiden door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Vul de bloemen voorzichtig met het mengsel (eventueel met behulp van een slagroomspuit) en draai ze bovenaan dicht.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en schik de gevulde bloemen nu voorzichtig op de bakplaat.
- Bak het geheel gedurende een 10-tal minuten.
- Serveer de bloeemn warm of koud.
Opmerking:
- Let er op dat de bloemen dezelfde dag klaargemaakt worden. Let ook bij de aankoop of ze nog mooi vers zijn. Meestal zijn de bloemen bij het dauwen van de dag geplukt en moeten ze dezelfde dag klaargemaakt worden. Wachten tot s anderendaags betekent : voer voor de vuilzak.
- Je kan de borden ook versieren met een drietal druppels olie en daarin een likje balsamico-azijn laten vallen.
Wijntip:
- nihil
|