Het product :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De bouchotmossel staat garant voor kwaliteit en traditie. De mosselen zijn niet te groot maar heel zacht van structuur en zeer vlezig en oranje van kleur. Ze groeien op palen die in de zee worden uitgezet en hangen aan touwen die om de palen zijn gedraaid. Op die manier komen ze niet in contact met het zand en spraken we van hangcultuur.
Ze hebben een uiterst verfijnde en zachte smaak. De prijs op heden is ongeveer 2x deze van de gewone zeeuwse mossel. Daarom kan de deze mossel best geven in kleine porties en als voorgerecht. Het is een heerlijke opener van uw feestavond.
Ingrediënten :
- 1 kg bouchotmosseltjes (ongeveer 250 gr. per persoon)
- Selder
- Ajuin
Bereidingswijze :
- Was de mosselen verscheidene keren in koud water.
- Hak de ui en selder in stukjes;
- Doe een klontje boter in een pan en laat de ui en de selder gedurende ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de mosselen toe en geef ze een flinke draai van de pepermolen.
- Schep de mosselen uit de pot en haal ze uit de schelpen;
- Je kan ze opdienen met een mayonaise gemengd met wat ui en fijnhakte peterselie in een kommetje dat je erbij geeft als afzonderlijke portie
- Je kan ook de mayonaise aanlengen met wat olijfolie, een koffielepel melk en een koffielepel van het mosselsap;
- Deze beide bereidingen hoeven niet want deze mosseltjes op zichzelf zijn al uitermate lekker en hebben m.i. een intensere smaak dan de gewone zeeuwse mosselen (die uiteraard ook niet te versmaden zijn)
Dranktip :
- Drink hierbij een mooie droge witte bordeaux bij. Volgens kenners zou een glas vinho verde hier ook uitstekend bij passen.
- Als je het opdient als hapje : vergeet de champagne niet
|