Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 1 scheutje cognac of armagnac
- Een paar druppels Tabasco
- Een paar druppels Worcestershiresaus
- 1 liter bisque van kreeft
- 1 deciliter room
- Peper van de molen
Bereidingswijze :
- Doe de bisque in 2 gelijke delen (zie ons recept 2009/32 van 6 November 2009);
- We gaan er vanuit dat de bisque bij het begin van dit hapje koud is;
- Meng de room door de ene helft van de bisque en meng er eveneens een paar druppels Tabasco, Worcestershire saus en een paar draaien van de pepermolen door;
- Zorg dat de bereiding mooi glad is en er geen stukjes meer inzitten. Zeef desnoods door een fijne zeef;
- Giet dit deel van de bereiding in een kidde of siphon of slagroomspuit. Draai de kop goed dicht, plaats er een gaspatroon op, goed schudden en minstens 2 uur in de koelkast zetten.
- Als je van plan bent het hapje op te dienen laat je de andere helft van bisque goed heet worden en doe er een scheutje cognac of Armagnac bij;
- Giet nu de hete bisque in een (bv.) sherry-glaasje tot ongeveer de helft
- Spuit nu voorzichtig met het spuitmondje het glas vol en dien op
Dranktip :
- Een glaasje champagne
|