Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 4 mooie verse zeetongetjes
- 4 eetlepels visfumet
- 2 klontjes ijskoude (geklaarde) boter
- 1 kg verse spinazie
- 6 mooie aardappelen
Bereidingswijze :
- Was de spinazie onder veelvuldig stromend water en laat dan nog tijdje staan in water met zout er over
- Kuis de spinazie en haal de grote nerven er uit. Je kan de spinazie nu blancheren of stomen.
- Duw het overtollige vocht er goed uit en snij de spinazie met een schaar in fijne stukjes.
- Bak de spinazie op in een beetje boter.
- Kook de aardappelen gaar, meng er de spinazie onder en meng er een paar klontjes boter door tot je een mooie smeuïge massa krijgt.
- Bak nu de tongen mooi bruin aan weerszijden.
- Verwarm ondertussen de visfumet en breng aan de kook. Bind ze met de ijskoude klontjes boter.
- Doe nu de aardappelen in een ring. Leg de tong op het bord en werk af met de saus.
- Eventueel kan je in de saus nog enkele verse handgepelde garnalen leggen.
Dranktip :
- Een mooie droge witte wijn kan hier wonderen bij doen.
|