Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 4 mooie tomaten (in de winter mogen het er gerust 5 of 6 zijn, gezien de tomaten minder smaak hebben)
- 2 uien
- 2 takjes rozemarijn
- Tijm
- Laurier
- Marjolein
- Bonenkruid
- Handgepelde garnalen
Bereidingswijze :
- Snij de tomaten in acht stukken. Het mogen grote stukken zijn. Je moet niet op nauwkeurigheid letten
- Ook de uien mogen in grote stukken gesneden worden
- Doe de blaadjes van de rozemarijn van de stengels.
- Doe nu de stukken tomaat, de stukken ui en alle kruiden in een neteldoek.
- Leg de neteldoek in een vrij grote zeef en bind de neteldoek dicht.
- Zet de zeef in een grote kom minstens 12 uur in de koelkast.
- Bekijk het geheel en duw voorzichtig het neteldoek uit. Voorzichtig tewerkgaan en er over waken dat niets van de produkten in het sap valt.
- Je zal zien dat je een helder sap van tomaten hebt. Het kan gebeuren dat er nog een beetje rood vocht in het sap zit.
- Giet het vocht voorzichtig over in glaasjes. Je hebt nu een helder verrassend authentiek glaasje tomatensap.
- Leg de garnalen op een ander bordje en dien ze beiden op.
|