- Zet de rozijnen een uurtje in lichtjes lauw water om ze te laten weken en giet daarna het water weg
- Verwarm de oven voor op 140 graden
- Brokkel het brood (nadat je de korsten hebt verwijderd) in een ruime kom en overgiet het brood met de melk.
- Laat het brood met de melk ongeveer een 15 minuten rusten zodat de melk goed in het brood kan dringen
- Doe er nu de rozijnen, het snuifje zout, de vanillesuiker, de bruine suiker en het bakpoeder door
- Kluts de eieren goed door mekaar en kneed met de vingertoppen alles goed dooreen tot een mooie smeuïge homogene massa
- Beboter een bakvorm en giet daarin het mengsel.
- Verdeel de resterende boter over de bakvorm in kleine stukjes
- Zet de bakvorm in een bain-marie en laat deze ongeveer 2 uur in de over bakken
- Steek dan met een fijne naald in het baksel. De broodpudding is klaar als er geen deeg meer aan de naald hangt.
- Laat de broodpudding in of uit de vorm afkoelen en zet hem nadien tot s anderendaags in de koelkast