Klassieke bereiding xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten (voor 10 personen):
- 350 gram melk
- 250 gram room
- 150 gram fijn gemalen parmesaankaas
- Peper van de molen
- Grof zeezout
- Kommetje apart gemalen parmezaan
Bereidingswijze :
- Breng de melk met de room aan de kook en doe er het zout en de peper bij
- Eénmaal aan de kook verminder je onmiddellijk het vuur en meng er onder voortdurend roeren de parmesaankaas bij. Meng goed met een garde tot de kaas is gesmolten en je een gladde massa hebt
- Controleer het geheel op smaak en giet de inhoud door een heel fijne zeef in de siphon (ook kidde of thermowipp genaamd)
- Draai 2 gaspatronen op de siphon en laat het geheel een nachtje afkoelen in de koelkast (als je dit niet doet blijft het mengsel lopend)
- In het kommetje met de resterende parmesaan spuit je nu kleine toefjes espuma. Draai deze rond in het kommetje tot de parmezaanschilfers of kruimels zich rond het bolletje hebben vastgezet.
- Onmiddellijk opdienen op bv. een blaadje rucola of een eigen aangepast verzinsel.
Bereiding met de Thermomix
Ingrediënten (voor 10 personen) :
- 350 gram melk
- 250 gram room
- 150 gram fijn gemalen parmezaankaas
- Peper van de molen
- Grof zeezout
- Kommetje apart gemalen parmezaan
Bereidingswijze :
- Doe de blok van 150 gram parmezaankaas in de beker en tel in op 8 seconden, stand 7. Kijk veiligheidshalve na of de kaas fijn genoeg gemalen is
- Voeg de melk met de room en de kruiden toe aan de kook brengen : 100°, stand 3, 10 minuten
- Op smaak brengen en door fijn zeef gieten in de thermowhip.
- 2 patronen gas opdraaien en nachtje laten rusten in koelkast.
- Kleine torentjes spuiten in kommetje met gemalen kaas.
- Volledig door de kaas halen en dadelijk serveren.
Opmerking :
- nihil
Wijnsuggestie :
- nihil :
|