Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 12 verse levende langoustines
- 3-tal takjes dragon
- 100 gram zachte boter
- Peper en zout
Bereidingswijze :
- Verwijder de kop en de scharen van de langoustines
- Snij de langoustines door hun pantser in het midden overlangs open en verwijder het darmkanaal
- Leg de langoustines in een mooi ingevette ovenschotel met het pantser naar beneden
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Ontdoe de dragonstengels van de blaadjes en hak deze fijn
- Meng de fijngehakte dragonblaadjes met de zachte boter en breng deze op smaak met peper en zout. Het is aan te bevelen niet te veel zout te strooien gezien de langoustines op zich al een dosis zout bevatten
- Smeer nu op elke langoustinehelft wat dragonboter
- Zet de schaal met de langoustines gedurende een 6-tal minuten in de oven.
- Onmiddellijk opdienen
Opmerking :
- Je kan de boter ook maken met andere kruiden maar waak er over dat de kruiden vers zijn
- Je kan het gerechtje ook versieren met scheutjes van rode biet en rode geaderde zuringblaadjes
Wijnsuggestie :
- Het gaat om een aperitiefhapje : mijn keuze is een glas champagne
|