1. Klassieke bereidingxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 40 mosselen (indien voorgerecht) of 12-tal mosselen (indien hapje
- Mayonaise (voor 40 mosselen reken je 1,5 deciliter mayonaise)
- 1 sinaasappel
- Selder
- Ui
Bereidingswijze :
- Was de mosselen grondig onder koud stromend water
- Snij de ui en de selder in grove stukken en doe die in een ruime pan samen met de mosselen
- Laat deze koken tot ze mooi open zijn en haal de mosselen uit de schelp. Hou ze warm
- Snijdt met een dunschiller fijne reepjes schil van de sinaasappel en kook dit even in water. Laat de sinaasappelzestes uitlekken..
- Pers een mooie sinaasappel uit en meng die onder de benodigde mayonaise samen met een eetlepel koud water. Je mayonaise wordt licht lopend.
- Leg per schelp één mossel en overgiet die met de sinaasappelmayonaise
2. Bereiding met de Thermomix
Ingrediënten :
- 40 mosselen (indien voorgerecht) of 12-tal mosselen (indien hapje
- Mayonaise (voor 40 mosselen reken je 1,5 deciliter mayonaise)
- 1 sinaasappel
Bereidingswijze :
- Schil de sinaasappel met een dunschiller en snij de schilletjes in zeer dunne reepjes
- Doe 500 gram water en de schilletjes in de mengbeker en breng aan de kook gedurende 8 minuten Varoma snelheid 2.
- Giet het water af door een zeef en zet de sinaasappelzestes onder de koude waterkraan.
- Pers de sinaasappel uit en doe het sap met de mayonaise in de mengbeker. Meng dit gedurende 10 seconden op snelheid 4.
- Was de mosselen en leg ze in de Varoma. Doe opnieuw 500 gram water in de mengbeker en zet de Varoma op de mengbeker.
- Stoom de mosselen open in 10 minuten Varoma snelheid 2
- Verwijder een lege schelphelft en leg de andere halve schelp met de mossel er in op het bord. Het is aan te raden de mossels in de schelp los te maken.
- Bedek iedere schel met een lepeltje van de sinaasappelmayonaise en garneer met de sinaasappelzestes.
|