Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
a) voor het gerecht
- 1/4 groene kool
- 600 à 700 gram versgepelde garnalen
- 50 gram haringkaviaar
- 1 doosje tuinkers
- 0,50 deciliter chorizo-olie (zelf te maken)
- Grof zeezout
b) Voor de bisque
- 2 deciliter jus van garnalenkoppen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4 wortelen
- 1 staaf prei
- 1 selder
- 2 uien
- 1 bouquet garnie (peterselie, tijm, laurier)
- 1 deciliter witte wijn
- 1 klontje boter
- 1 deciliter room
Bereidingswijze :
- Koop enkele sneetjes chorizo bij de slager. Snij deze fijn en leg deze in de olijfolie. Kruid af met wat zeezout en laat dit ongeveer 48 uur trekken.
- Pel de garnalen en bewaar ook de koppen en de pantsers.
- Maak nu de bisque van de garnalen. Reinig de prei, de selder en de wortelen en stoof deze aan met de garnalenkoppen. Bevochtig het geheel met 4 deciliter water en 1 deciliter witte wijn. Voeg er 1 eetlepel tomatenpuree aan toe. en laat het geheel gedurende een half uur koken.
- Snij de groene kool fijn en kook deze beetgaar. Verfris ze onmiddellijk onder stromend koud water.
- Strijk nu de vormpjes in met boter en vul ze goed op met de groene kool. Zorg er echt voor dat je de kool goed aandrukt in de vormpjes. Warm het geheel op in de steamer of au bain-marie. Keer de potjes daarna om in een diep bord.
- Warm de bisque nu op en zeef hem onmiddellijk. Reduceer het geheel door dit even te laten inkoken en werk af met de koude boter en de room. Kruid dit af en schuim, net voor het opdienen even op met de staafmixer.
- Leg de verse garnalen gul in de bisque.
- Leg nu op de kool 1 koffielepel haringkaviaar en sprenkel er enkele druppels chorizo-olie over.
- Werk het geheel af met enkele blaadjes tuinkers
|