Ingrediënten :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 4 varkenskoteletten (filetkoteletten of spieringen naar keuze)
- 2 uien
- 2 klontjes boter
- 1 kleine eetlepel bloem
- 20 centiliter droge witte wijn
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 20 centiliter kippenbouillon
- 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
- 20 kleine augurkjes in t zuur
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze :
- Snij de uien in kleine stukjes. Laat een klontje boter uitsmelten in een braadpan en laat de uien er zachtjes gedurende een 8-tal minuten in stoven
- Doe er nu de bloem overheen en laat alles gedurende een 2-tal minuten zachtjes doorbakken. Dan mag de witte wijn en de rode wijnazijn erbij. Breng dit al roerend aan de kook en laat het dan zachtjes tot de helft inkoken
- Nu mag de kippenbouillon erbij samen met de geconcentreerde tomatenpuree en de suiker.
- Dit kan rustig gedurende een 10-tal minuten pruttelen op een zacht vuur
- Kruid de koteletten met peper en zout. Zet nu een braadpan voor het vlees op het vuur en doe er een klontje boter in smelten
- Bak de koteletten aan weerszijden aan op een middelhoog vuur en overgiet ze tijdens het bekken geregeld met de bakboter.
- Haal dan het vlees uit de pan en laat het gedurende een 10-tal minuten rusten onder aluminiumfolie
- Leg de koteletten op warme borden
- Haal de saus van het vuur. Voeg er de augurkjes, de peterselie en de eetlepel mosterd aan toe en meng het geheel goed onder elkaar
- Overgiet de koteletten met de saus
Opmerking :
- Het bord kan worden opgediend samen met een lichte aardappelpuree of ook met een goede gekookte aardappel
Wijnsuggestie :
- Een jong rood wijntje uit de Côtes du Rhone is hier zeer lekker bij
|