Klassieke bereiding xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten :
- 4 oesters
- 5 deciliter witte wijn
- 2 bundels waterkers
- 1 deciliter room
- 3 centiliter limoncello
- 2 eierdooiers
- 125 gram geklaarde boter
- Peper en zout
Bereidingswijze :
1. Indien je geklaarde boter klaar hebt staan is het aangewezen ze vloeibaar te maken zodat je die straks kan gebruiken
2. Was de waterkers, pluk er de blaadjes af en blancheer die in gezouten water
3. Pureer de waterkers in een blender en kruid deze puree af met peper en zout
4. Maak de oesters open en vang het vocht op. Maak voorzichtig de oester los en hou de diepe schelp bij
5. Breng nu het oestervocht aan de kook samen met de witte wijn. Pocheer de oester correct gedurende 1 minuut (niet langer want dan wordt de oester taai).
6. Laat het vocht nu inkoken tot de helft en voeg er de room bij. Laat opnieuw inkoken tot de helft
7. Klop nu de eierdooiers en de limoncello schuimig au bain-marie op een laag vuurtje. Voeg traag de geklaarde boter toe terwijl je met een garde blijft kloppen en meng nu de sus met het ingekookte vocht.
8. Leg de oesterschaal op een bordje met eventueel grof zeezout onder de schelp. Je kan ook een rotsje van aluminium folie maken om de schelp op te dienen.
9. Breng nu in de schelp de puree van waterkers aan, leg daarop de geblancheerde oester en werk af met de limoncello-saus
Opmerking :
- Om limoncello zelf te maken zie elders in de inhoud (linkerzijde van dit blog)
|